Wat is linkbuilding? Deze vraag hebben wij afgelopen maanden veel voorbij horen komen. Met deze blog hopen wij jouw goed antwoord te kunnen geven op deze vraag.

Externe link building 

De basis van linkbuilding zijn websites van derden die naar jouw website verwijzen. Door andere websites jaar jouw website te laten verwijzen geef je google het idee dat de website iets goeds publiceert. Zo bouw je autoriteit op rondom de onderwerpen waarover jouw website gaat. De leus: ”content is koning” is binnen de SEO erg populair. Hoewel, hier zeker een kern van waarheid in zit, met slechte content bereik je niets. De externe links die je verzamelt zijn minimaal net zo belangrijk.  Heb je veel externe links? Dan zullen zoekmachines dit waarderen met een hogere indexering.

Voor jou duidelijkheid, wat is externe linkbuilding? Het gaat met name over het verkrijgen van kwaliteit links vanaf andere websites die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp. Als je deze links hebt verkregen zullen zoekmachines zoals google jou hoger inschatten. Nu heb je als het goed is een idee van de vraag, wat is externe link building?

Interne Links

Wat wij bedoelen met interne links is, links binnen je eigen website. Een solide interne linkstructuur is zeer belangrijk voor je zoekmachine-optimalisatie. Met een interne linkstructuur kun je aan zoekmachines duidelijk maken welke pagina’s belangrijk en met elkaar verwant zijn. Wanneer je goede backlinks plaatst komt dat je waardering door zoekmachines zeker ten goede.

 

Linkbait

Dit is een manier van linkbuilding waar je niet vraag naar een link, maar je hoopt met een opmerkelijk item toch een link te vangen. Wanneer je linkbait inzet hoop je de aandacht van andere internetgebruikers te trekken met de intentie dat zij een link plaatsen naar jouw website. Je moet hierbij denken aan een opmerkelijke video of een nieuws artikel. 

 

Belangrijke begrippen linkbuilding

Anchor text

De Anchor texts ook wel anker tekst vertaald naar het Nederlands, verwijst naar de tekst dat is te zien op het scherm van de lezer. Op deze tekst word de hyperlink geplakt. Als wij bijvoorbeeld doorverwijzen naar een pagina die een goede SEO-strategie bevat. Het stukje ”SEO-strategie” is in deze tekst de anchor text. Deze anchor tekst is erg belangrijk om op te letten bij het uitvoeren van jouw linkbuilding strategie. De anchor text help zoekmachines als google namelijk met bepalen waar de verwezen over gaat. 

Domain authority of page authority

Kortweg DA of PA. De DA van een websites worden uitgedrukt als cijfer, en is een indicator van hoe de website in zoekmachines scoort. Het cijfer ligt tussen de 1 en de 100, deste hoger je cijfer deste hoger je website word ingeschat. PA heeft betrekking op de webpagina’s op zich. Deze beoording ligt ook tussen 1 en 100. 

Do-follow link /no-follow link

Het is ook mogelijk om een no-follow/do-follow link in te schakelen. Met een no-follow link plaats je wel een link met anchor tekst maar wordt er geen linkwaarde doorgegeven aan de link. In sommige situaties wordt de link automatisch als no-follow link ingesteld, zoals in reacties onder blogberichten, veel online advertenties en links op social media.

Linkwaardes

Steeds wanneer je als website verwijst naar een pagina buiten je eigen website, geef je linkwaarde door. Vice versa, geld dit net zo goed, wanneer er gelinkt wordt naar jouw website creëert dit ook weer linkwaarde. Deze waarden zijn context afhankelijk, dus je kan dit niet meten op een weegschaal.

 

Wat is linkbuilding?

Je begrijpt nu dat linkbuilding belangrijk is voor SEO en dat er on-page factoren meetellen, zoals interne links. Wat nog belangrijker is zijn de off page factoren, dus de externe links en linkbait. Wil je daadwerkelijk aan de slag met linkbuilding? Linbuilding is een pagina op onze website waar je haarfijn wordt uitgelegd hoe dit proces in zijn werk gaat. Heb je vragen over wat linkbuilding is? Neem dan contact op met, info@dmarketing.nl of bel naar: 0651441605.