Wat is SEO? De letters SEO beschrijven het proces van het verbeteren van je website. Letterlijk, Search engine optimization oftewel, zoekmachine optimalisatie. Hoewel, in het Nederlands de afkorting veranderd is de term zo breed gedragen binnen de Online Marketing dat de Engelse afkorting in stand is gehouden. 

Hoe werkt SEO?

Op de vraag; Wat is SEO? Hebben wij nu antwoord gegeven, maar hoe werkt SEO? Bij SEO draait het allemaal om het verhogen van de kwantiteit en voornamelijk van de kwaliteit van de bezoekers op jouw website. Wanneer google gebruikt wordt zijn de eerst getoonde resultaten advertentie. Hierna volgen de organische zoekresultaten, resultaten die google aan de gebruiker adviseert. SEO focust zich op deze organische zoekresultaten. 

Wat is SEO?

SEO heeft dus betrekking op de organische zoekresultaten. De vraag is nu, hoe kan jij daar nou hoger in deze organische zoekresultaten geplaatst worden? Google gebruikt honderden verschillende parameters om de kwaliteit van uw website te beoordelen. De O binnen SEO komt hier in het spel, omdat optimalisatie van de website dus essentieel is voor de vindbaarheid van de website. Zo moet de website goed afgestemd worden op de woorden waar uw klanten in google naar zoeken. 

 

Wat wij bij digitale marketing vaak voorbij zien komen zijn websites die niet goed afgestemd zijn op de zoekwoorden die door klanten ingevoerd worden in google. Dit resulteert in misschien een hele goede vindbaarheid op woorden waar in praktijk weinig op gezocht wordt. Deze valkuil kan getackeld worden door een zoekwoorden analyse 

 

 

SEO inzetten als bedrijf?

 

Een opmerking die wij vaak horen is ”het internet het internet al zo vol zit dat wij hier toch niet meer tussen kunnen komen”. Dit is niet waar hoewel het internet inderdaad bezaaid is met webpagina’s kan u doormiddel van goede SEO-teksten ook nu nog met een relatief lage investering hoog in zoekresultaten opduiken. Door te focussen op long-tail zoekwoorden, zoekwoorden met 4 of meer zoekwoorden, kan u zich focussen op bezoekers die beter weten wat zij willen.  

Wat jij wil als ondernemer is de juisten bezoekers naar jou website leiden. Dit kan op verschillende manieren maar de meest reguliere 

 

Onze visie op SEO

 

Zoekmachineoptimalisatie is de meest duurzame vorm van online marketing in onze optiek. De investering die u doet in een goede SEO-strategie kan zich uitbetalen in een constante stroom van nieuwe klanten. Wij van digitale marketing zijn hier specialist in. Wil je dit proces uitbesteden? Plan dan een afspraak in.